Creatie A King's Lie

Begin 2012 vroeg Brassband Hombeek mij een werk te schrijven waarmee ze konden uitpakken op de provinciale orkestwedstrijd van de provincie Antwerpen. De wedstrijd vond 28 oktober plaats en dat was dus ook meteen de officiële premiere van'A King's Lie'.

Het werk is gebaseerd op het verhaal van Floris en Blanchefloer, een verhaal over onmogelijke liefde tussen prins floris en slavendochter Blanchefloer die samen opgroeien aan het hof van de koning. A King's Lie bestaat uit drie aaneengesloten delen. Het eerste deel van het werk beeldt de spannende periode vol verliefdheid aan het hof uit. Het 2de deel is de klaagzang, eerst van Blachefloer (bugel solo) en nadien Floris (euphonium solo) wanneer Floris naar het buitenland gestuurd is door de koning. Het 3de deel geeft de zoektocht van Floris weer wanneer die ontdekt dat de koning Blanchefloer verkocht heeft.

A King's Lie is opgedragen aan Michel Leveugle, als dank voor bijna 30 jaar toewijding aan de brassband. Brassband Hombeek speelt dit seizoen A King's Lie nog op hun jaarlijks concert eind januari in Mechelen en op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade (Nederland). Binnenkort post is een luisterfragment!