De Benen Van De Hemel

Trots stel ik de nieuwste EP van mijn band mastercab 'de benen van de hemel' voor. Radio 1 (België) pikte 'verlies' op als eerste single en daar is ondertussen ook een videoclip bij gemaakt:

Inderdaad, eens niet in het Engels, zoals gewoonlijk, maar in het Nederlands. Niet dat dit per se de nieuwe weg is die wij zijn ingeslagen, maar het resultaat van een uitnodiging waar we zijn op ingegaan. Meer bepaald, dichter Peter Theunynck vroeg ons vrijblijvend of we het niet zagen zitten om enkele van zijn gedichten op muziek te zetten. Na even aarzelen, zijn we de uitdaging aangegaan, en het proces beviel ons in die mate dat we 5 gedichten omgezet hebben naar songs. Op de voorstelling van zijn dichtbundel in oktober 2014, hebben we deze nummers live gespeeld. Het publiek vroeg na afloop of ze de nummers niet konden kopen. Voor ons het signaal, om de nummers op te nemen en uit te brengen. Die fysieke EP is intussen sinds vrijdag 9/1/2015 in beperkte uitgave uit en is zo goed als uitverkocht! Online zijn de nummers beschikbaar sinds 12/1/2015. We hebben het zelf geproducet en uitgebracht op ons labeltje 'Borgerwoud'.

Te beluisteren via spotify 
Te koop op iTunes

Alles ingezongen en ingespeeld door mastercab (dus door Elke Jacobs en mezelf Stan Nieuwenhuis), behalve de akoestische drums, die zijn van de hand van David Demeyere (drummer Novastar en Sherman).

De kinderstemmetjes in het nummer Palmboomstranden zijn ook niet onze stemmen, maar ingezongen door echte kinderen (Liv, Esra, Tiger en Jag).

Alles is opgenomen in onze homestudio, behalve de drums, die zijn opgenomen in De Studio in Asse. Daar is ook alles gemixt en gemastered, door Dirk Miers.

De tekeningen op de hoes en cd zijn van Veronika Pot, een fotografe met wie we ook op de vorige cd 'Waterproof' samengewerkt hebben.
http://www.veronikapot.com