Première "Move Their Mind"

Op 24 en 25 maart 2012 bracht Brassband Buizingen onder leiding van Luc Vertommen twee uitzonderlijke concerten in CC ‘t Vondel in Halle. De jubileumconcerten - twintig jaar Luc Vertommen aan het roer van de band - kregen de naam STARS IN BRASS mee.

Op zaterdagavond kon je getuige zijn van de fenomenale talenten van drie euphonium stars in brass: Steven Mead, David Childs en Glenn Van Looy speelden elk hun eigen signatuurstuk. Glenn van Looy speelde de live première van mijn 'Move Their Mind', dat hij reeds opnam voor zijn gelijknamige solo CD.

Brassband Buizingen begeleidde hen natuurlijk, maar serveerde tussendoor ook een splinternieuw concertprogramma rond drie thema’s: het traditionele Engeland, het swingende en bruisende Amerika en het verrassende Noorwegen. Ook van huiscomponist Nigel Clarke bracht het orkest u een splinternieuwe muzikale creatie: When worlds collide.

Op zondag 25 maart verwelkomde BBU een andere STAR op het podium, zanger, ‘Voice van Vlaanderen’-jurylid en Arid-frontman Jasper Steverlinck. De band bracht samen met Jasper hits als ‘The High Life’, ‘If you go’, ‘Seven odd years’ en ‘Life on Mars’.