Stan vormt Samen met Elke Jacobs (StuBru) het duo "Mastercab". Mastercab bracht al singles uit die airplay behaalden op Studio Brussel, Radio 1 en Pure FM. In 2011 verscheen debuutalbum 'waterproof'.

Mastercab onstond begin 2007 in een brusselse kelder. Tot op de dag van vandaag is het duo Elke Jacobs en Stan Nieuwenhuis slechts bij grote uitzondering uit deze kelder gekropen. Dit leverde in 2008 de EP ‘we were fish long ago’ op die volledig in eigen beheer werd gemaakt. Deze EP kwam terecht bij het altijd luisterende oor van Guus Fluit. Airplay op fm brussel en studio brussel volgde. De muziek van Mastercab is een mix van Elkes gekke ideeënwereld en Stans geflipte klankenwereld, regels zijn er nauwelijks, musiceren op gevoel gebeurt des te meer. Stan heeft een voorkeur voor alle instrumenten, Elke houdt het bij gitaren en toetsen en alles wat niet bedoeld is om een instrument te zijn. Mastercab tekende in 2010 een platencontract bij Sonic Angel en kwam in 2011 met haar debuutalbum 'waterproof'.

www.mastercab.be

Videos

   

Stan richtte in 2009 samen met Harmen Vanhoorne, Tim Demaeseneer en Glenn Van Looy het koperkwartet "Exit_Brass!" op. "Exit_Brass!" tast de grenzen af tussen muziek en performance.

“Exit_Brass!” is een jong en dynamisch koperkwartet met een gevarieerd programma dat zowel jong, oud, liefhebber als kenner weet te beroeren. Deze 4 getalenteerde muzikanten combineren een hoog muzikaal niveau met een aanstekelijke performance. Het repertoire bevat zowel originele composities als op maat gemaakte arrangementen door de muzikanten zelf.
De bezetting bestaat uit instrumenten uit de brassband (2 cornetten, alto en euphonium), die u uitvoerig en op extreme wijze worden voorgesteld. Meer dan bij enig vergelijkbaar ensemble gaat “Exit_Brass!” voor performance, met onverwachte wendingen neemt ze elk genre op de korrel. Het plezier in musiceren en de sterke vriendschap van deze 4 spatten dan ook van het podium af!
“Exit_Brass!” neemt u mee langs alle grenzen van de muziek, hokjesdenkers wees gewaarschuwd! "Exit_Brass!" is regerend British Open Quartet Champion en kreeg in 2010 de 4 Bars Rest award voor 'newcomer of the year'.

Videos

   

Stan dirigeert sinds 2014 Brassband Hombeek.